“Sinds mei 2016 zijn wij als centrummanagement actief in winkelcentrum Bloemendaal te Gouda. Winkelcentrum Bloemendaal is na de binnenstad van Gouda een van de grootste centra in Gouda. Winkelcentrum Bloemendaal is een overdekt en vrij compleet centrum wat met ruim 60 winkels met o.a. 3 grote supermarkten, goede speciaalzaken en diverse winkels op het gebied van mode, kappers, opticiens, etc. dat wijk overschrijdend publiek trekt. Mede door het complete aanbod, het gratis parkeren en overdekt winkelen ervaren de bezoekers winkelcentrum Bloemendaal als een prettig centrum om te winkelen.

Gedurende de week zijn er zeer diverse taken. Omdat we gedeeltelijk in opdracht van de VvE en de ondernemersvereniging (OV) werken, houden we ons naast het reilen en zeilen van de OV ook bezig met het dagelijks beheer van het centrum en zijn we de schakel tussen ondernemers en winkeliers, besturen, Facility/schoonmaak en de beveiliging. Ook zijn wij ook het eerste aanspreekpunt voor externe partijen en stakeholders. Verder zijn we bezig met het professionaliseren van diverse zaken. Denk hierbij aan de interne en externe communicatie en de samenwerking tussen de vereniging van eigenaren, de beheerder en de ondernemers en winkeliers. Door dit te doen, verhogen we de betrokkenheid van o.a. de ondernemers en winkeliers van het centrum, wat de samenwerking en daarmee het centrum versterkt. Daarnaast kijken we goed naar doelgroepen van het centrum en ook naar de potentiële doelgroepen. Op basis hiervan maken we scherpere keuzes op het gebied van marketing en promotie.

.
De afgelopen periode hebben we voor zowel eigenaren als ondernemers en winkeliers meer zichtbaarheid van bezigheden en transparantie gezorgd. Hierdoor hebben de ondernemers en winkeliers het gevoel beter gehoord te worden en wordt de betrokkenheid verhoogd. Door de inzet van community platform Chainels maken we de lijnen zo kort mogelijk en vragen we actief om input van ondernemers en winkeliers. Daarnaast zijn er zaken opgepakt zoals de aankleding van het winkelcentrum, het laten plaatsen van grote moderne LED schermen t.b.v. commerciële uitingen, het opzetten van een Keurmerk Veilig Ondernemen (KVO) werkgroep. Door de komst van een centrummanager hebben we verschil kunnen maken. Hisa zorgt voor meer professionalisering, kennis, betrokkenheid, neemt veel werk uit handen en draagt zorg voor continuïteit. Met als uiteindelijk doel een schoon, heel en veilig winkelgebied waar het winkelend publiek optimaal bediend kan worden.

Wij hebben een positief gevoel over de toekomst van dit winkelcentrum. Alle voorwaarden voor een goed functionerend centrum zijn aanwezig. Winkelcentrum Bloemendaal zal zich, uiteraard naast het complete aanbod, nog meer gaan profileren als sociale ontmoetingsplek waar het goed verblijven is en men terecht kan voor al haar aankopen met kennis en service.”