Rietveldstoel XL voor Jaar van de Stijl in het centrum van Utrecht

Jaar van de stijl Rietveldstoel

Het JAAR VAN DE STIJL wordt langzaamaan steeds duidelijker in het centrum van Utrecht. Vanuit onze opdracht als Centrummanagement Utrecht (CMU) hebben wij daar sinds vandaag een flinke (zichtbare) bijdrage aan geleverd door het plaatsen van een Rietveldstoel XL. De stoel (zo’n 5 meter hoog en 3 meter breed) staat op de Stadhuisburg. Met de Domtoren daarachter een schitterend plaatje. Maandagavond 27 februari wordt de nu nog inzichtbare feature van deze stoel onthuld. In de avonduren licht deze stoel namelijk feestelijk op. Het is daarmee een van de objecten die CMU die dit jaar, in lijn met de nieuwe sfeerverlichting die eind 2016 in het centrum van Utrecht werd geïntroduceerd, als eyecatchers in het centrum worden geplaatst.

Parallel aan deze stoel lanceren wij #utrechtheeftstijl met de daaraan gekoppeld Instagram-pagina Utrecht heeft Stijl. Berichten getagd met deze hashtag maken kans op een stijlvolle overnachting in de Domstad.

HET JAAR VAN DE STIJL

2017 staat in Nederland in het teken van De Stijl. De steden Utrecht en Amersfoort (Rietveld en Mondriaan) trekken daarbij gezamenlijk op. In Utrecht zijn verschillende exposities en evenementen gepland zoals een grote expositie in Centraal Museum en speciale openingstijden van het Rietveld-Schröderhuis. Ondernemers in het centrum worden uitgedaagd om het thema terug te laten komen in etalages, zoals momenteel al te zien bij Boekhandel Broese en De Bijenkorf.