Presentatie bluepaper Future Retail City Center

Front Retail City Center

Bluepaper: Future Retail City Center

Werken aan toekomstbestendige winkelgebieden

Door onder andere een overschot aan winkels, verouderde businessmodellen en het online winkelen staat de detailhandelsfunctie van binnensteden onder druk. Het is noodzakelijk dat ondernemers, eigenaren en gemeentes samen werken aan toekomstbestendige gebieden.

De vormen van samenwerking lopen door heel Nederland, maar ook in het buitenland sterk uiteen: van informeel tot formeel zoals BIZ-en en ondernemersfondsen, en ook van traditionele winkeliersverenigingen tot samenwerkingsverbanden van meerdere stakeholders zoals ondernemers, vastgoedpartijen, gemeente en/of bewoners. Maar welke interventies en maatregelen leiden nu tot rendement en resultaat?

Regie op rendement en resultaat

Jeroen heeft namens Hisa en MVGM afgelopen half jaar een bijdrage geleverd aan het onderzoek van de Expertgroep Future Retail City Center van het onderzoeksprogramma ShoppingTomorrow. Deze groep van experts wil na onderzoek, vooral kennis delen en daarmee collectieven helpen met het beantwoorden van deze vraag. Afgelopen week werd op 7 maart een bluepaper gepresenteerd tijdens de bijeenkomst Succesvol Samenwerken in Winkelgebieden van Platform de Nieuwe Winkelstraat.

In de bluepaper staan nationale en internationale best (en worst) practices van interventies beschreven worden.

Vandaag horen, morgen doen

Laat je hier inspireren door de cases uit de bluepaper Future Retail City Centre: succesfactoren voor collectieve interventies in binnestedelijke winkelgebieden: inzichten uit Belgie, Nederland en het Verenigd Koninkrijk.

De bluepaper is HIER te vinden.

Daarna zelf aan de slag? Wij helpen je graag verder dus neem contact met ons op.