Social Media Tip: Grootte doet er toe

Size matters

Het gaat niet om de grootte, maar wat je ermee doet.”

Dat zal wellicht voor sommige zaakjes opgaan, maar niet als het gaat om afbeeldingen die je gebruikt op je social media kanalen. Niet voor niets verschijnen er met regelmaat nieuwe Social Media Dimensions cheat sheets. Hierin wordt op eenvoudige wijze getoond welke grootte je moet gebruiken voor afbeeldingen op Facebook, Twitter, Instagram, Google+, Pinterest etc.

Maar is het nu echt zo belangrijk dat je je daaraan houdt? JA!
Deze social media hechten namelijk veel waarde aan het aanleveren van beeldmateriaal volgens de juiste specificaties. Zie het als het aanleveren van gegevens bij een drukker; ook zij verwachten dat je het materiaal op de juiste wijze aanlevert. Een post die voldoet aan de juiste specificaties levert over het algemeen ook een groter bereik van je bericht op, dan posts die niet voldoen aan deze wensen.

Wil je een voorbeeld van zo’n cheat sheet, bekijk dan >hier< een aantal voorbeelden.

Grootte in Social Media

Gebruik de juiste afmetingen als je afbeeldingen gebruikt in je berichten

Dus, nu kun je lekker achterover zitten…
Fout! De diverse kanalen passen met regelmaat hun wensen aan. Het is dan ook zaak om op gezette tijden na te gaan of je nog wel aan de aanleverspecificaties voldoet. Doe dit minimaal eens per kwartaal, zodat je zeker weet dat je op de hoogte bent van de laatste ontwikkelingen.
Je kunt je natuurlijk ook altijd abonneren op nieuwsbrieven, social media kanalen en websites van verschillende organisaties die zich hiermee bezig houden.

Ook wij zullen jullie natuurlijk regelmatig op de hoogte houden van de ontwikkelingen. Abonneer je bijvoorbeeld op onze nieuwsbrief en ontvang ieder kwartaal een update over onze activiteiten, maar ook ontwikkelingen die voor jouw onderneming van belang kunnen zijn. Ook vind je regelmatige handige tips van ons en andere ondernemers op onze Facebook pagina.