Singelloop: Battle of the kwartieren

Battle of the Kwartieren

Afgelopen zondag vond de 66e editie van de Singelloop plaats in Utrecht. Vanuit Centrummanagement Utrecht (CMU) leek het ons een uitstekende manier om de kwartiergedachte verder uit de dragen door het organiseren van een sportieve “battle”  tussen ondernemers uit deze 5 kwartieren. Wie zou dit jaar de titel “Snelste kwartier van Utrecht” mogen dragen?!

Deelnemers waren vrij om deel te nemen aan de 5km of 10km. De gemiddelde snelheid over de afstand werd gekozen als maatstaf om zo tot het snelste gemiddelde per kwartier te komen.

24 deelnemers van verschillende Battle of the kwartieren 2016ondernemers waren klaar om de strijd met elkaar aan te gaan, waaronder Restaurant De Zakkendrager, Bakerstreet, Broodnodig, De Frietwinkel, Barsoi, Schoenmaker Versteeg, Museum Speelklok, Centraal Museum, M1architectuur, Wijnbar VinVin, De Keuken van KEEK, Doppio Espresso, KEEK, IJs en Zopie/ ORCA, Grapedistrict, TivoliVredenburg, Savannay Bay, Cafe Hofman, LKCA en natuurlijk (buiten competitie) CMU zelf.

De loop vond plaats onder Battle of the Kwartieren 2016regenachtige omstandigheden, maar alle lopers liepen ondanks dat van start tot finish de benen uit hun lijf om de titel in weer en wind binnen te slepen.

Aan de einde van de dag ging het VREDENBURGKWARTIER er met de titel vandoor. Met een knappe gemiddelde snelheid van 5.05 min/km wisten Patrick, Brian, Lisa, Daniek en Elise de andere kwartieren achter zich te houden.

Een traditie is geboren. Alle ondernemers hebben vanaf nu weer een jaar de tijd om zich voor te bereiden op de “battle” en de titel naar het eigen kwartier te halen.

Wij danken de Singelloop en alle lopers voor hun enthousiaste deelname!